Pagina's

woensdag 12 februari 2014

Pasta met tomaat, kip en spinazie

Gisteren had ik trek in iets met cherrytomaten, en het kon, want het broertje van Tom was een paar dagen weg! (Die houdt niet van warme (cherry)tomaatjes in het eten..)
Ik maakte een pasta van de AH, op mijn manier :)
Benodigdheden voor 2 personen:
  • 200 gr. volkoren penne
  • 200 gr. verse spinazie
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 bakje creme fraiche light (125 ml)
  • 1/2 ui
  • 2 el amandelen
  • 2 el zwarte olijven
  • 1 el olijfolie (mild)
  • 0,5 el vloeibare bak&braad (tegen 't spetten)







Bereiding:
  1. Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui, halveer de cherrytomaatjes en haal de olijven vast uit 't potje en halveer ze (echt, dat scheelt je op t laatste moment!).
  2. Rooster de amandelen in de droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bordje. Als ze zijn afgekoeld hak je ze wat kleiner.
  3. Kook de penne in 12 minuutjes gaar.
  4. Verhit de olijfolie en bak&braad in een wok en bak de kipfilet in 5 minuutjes goudbruin, voeg dan de ui toe en bak ene minuutje mee.
  5. Voeg de helft van de spinazie toe, en spatel een beetje door totdat de spinazie is geslonken. Voeg dan de andere helft toe en laat het op dezelfde wijze slinken.
  6. Dan voeg de de cherrytomaatjes toe en laat je 2 minuutjes meebakken, als de tomaatjes beginnen te rimpelen voeg je de crème fraiche toe en verwarm dit.
  7. Giet de penne af en doe ze samen met de olijven bij het kip-spinazie-tomaat mengsel. Roer nog eventjes door dat alles goed warm is, en dan schep je 't op een bordje.
  8. Top af met de gehakte amandelen.
Lekker, lekker, lekker toch altijd dit! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten