Ik maakte een pasta van de AH, op mijn manier :)
Benodigdheden voor 2 personen:
Bereiding:
- 200 gr. volkoren penne
- 200 gr. verse spinazie
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 300 gr. kipfilet
- 1 bakje creme fraiche light (125 ml)
- 1/2 ui
- 2 el amandelen
- 2 el zwarte olijven
- 1 el olijfolie (mild)
- 0,5 el vloeibare bak&braad (tegen 't spetten)
Bereiding:
- Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui, halveer de cherrytomaatjes en haal de olijven vast uit 't potje en halveer ze (echt, dat scheelt je op t laatste moment!).
- Rooster de amandelen in de droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bordje. Als ze zijn afgekoeld hak je ze wat kleiner.
- Kook de penne in 12 minuutjes gaar.
- Verhit de olijfolie en bak&braad in een wok en bak de kipfilet in 5 minuutjes goudbruin, voeg dan de ui toe en bak ene minuutje mee.
- Voeg de helft van de spinazie toe, en spatel een beetje door totdat de spinazie is geslonken. Voeg dan de andere helft toe en laat het op dezelfde wijze slinken.
- Dan voeg de de cherrytomaatjes toe en laat je 2 minuutjes meebakken, als de tomaatjes beginnen te rimpelen voeg je de crème fraiche toe en verwarm dit.
- Giet de penne af en doe ze samen met de olijven bij het kip-spinazie-tomaat mengsel. Roer nog eventjes door dat alles goed warm is, en dan schep je 't op een bordje.
- Top af met de gehakte amandelen.
Lekker, lekker, lekker toch altijd dit! :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten